Paul Negoescu merge la Veneţia cu debutul „O lună în Thailanda”

2
1010
Andrei Mateiu în
Andrei Mateiu în "O lună în Thailanda"

Filmul O lună în Thailanda, primul lungmetraj al regizorului Paul Negoescu, a fost selecţionat în Settimana Internazionale Della Critica Di Venezia, o secţiune paralelă  a Festivalului de la Veneţia (29 august – 8 septembrie). Pelicula este una dintre cele şapte debuturi din competiţia Săptămânii Criticii.

Fostul 365 de Revelioane (titlul de lucru) spune povestea unui tânăr (Andrei Mateiu) care decide, în noaptea de Revelion, să se despartă de prietena sa şi să pornească în căutarea fostei iubite, prin mai multe cluburi bucureştene. Dar este ea oare marea lui dragoste, femeia alături de care vrea să îşi petreacă toată viaţa?

În film apar, pe lângă Andrei Mateiu, actorii Ioana Anastasia Anton, Sînziana Nicola, Tudor Aron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuţ Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleţ, Ştefan Munteanu, Simona Ghiţă.

Scenariul este semnat de Vlad Trandafir şi Paul Negoescu, directorul de imagine este Andrei Butică, sunetul este realizat de Filip Mureşan şi Vlad Voinescu, iar montajul – de Alexandru Radu.

Paul Negoescu a fost anul acesta şi la Cannes, în secţiunea Semaine de la Critique, cu scurtmetrajul Orizont, iar trei dintre scurtmetrajele sale, Târziu, Renovare şi Derby, au fost selecţionate la Berlin în 2008, 2009 şi respectiv 2010, ultimele două fiind nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film. Cineastul este asistent universitar la UNATC – catedra Regie film şi director artistic al Festivalului Timishort.

O noapte în Thailanda este o producţie Hi Film, în co-producţie cu Abis Studio, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu participarea HBO România. Proiectul a fost dezvoltat în cadrul CineLink, la Festivalul de Film de la Sarajevo, şi al Atelierului Premiers Plans, coordonat de actriţa Jeanne Moreau, iar scenariul filmului a fost finalist al concursului HBO.

 Competiţia secţiunii Săptămâna Criticii de la Veneţia:

EAT SLEEP DIE, regia Gabriela Pichler (Suedia)

LA CITTÀ IDEALE, regia Luigi Lo Cascio (Italia)

KÜF / MOLD, regia Ali Aydın (Turcia-Germania)

O LUNĂ ÎN THAILANDIA, regia Paul Negoescu (România)

NO QUIERO DORMIR SOLA, regia Natalia Beristain (Mexic)

WELCOME HOME, regia Tom Heene (Belgia)

XIAO HE / LOTUS, regia Liu Shu (China)

Filmul de deschidere

WATER, de Nir Sa’ar, Maya Sarfaty, Mohammad Fuad, Yona Rozankier, Muhammad Bakri, Ahmad Bargouthi, Pini Tavger, Tal Haring (Israel/Palestina-Franţa)

Filmul de închidere

KISS OF THE DAMNED, de Xan Cassavetes (SUA)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here