Regizorul Andrei Gruzsniczki, în selecția „Variety Critics’ Choice”

0
391

Andrei Gruzsniczki foto Toma Laptes (1)

Regizorul Andrei Gruzsniczki este unul dintre cei zece cineaști care vor fi prezentați industriei filmului, presei și spectatorilor la Festivalul Internațional de Film Karlovy Vary (4 – 12 iulie), în „Variety Critics’ Choice: Europe Now!”, un program inițiat de influenta publicație americană „Variety” și sprijinit de European Film Promotion (EFP). Pe 6 și 7 iulie, va fi proiectat cel de-al doilea film al său, Quod erat demonstrandum, cu Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr.

„Excelenta dramă alb-negru a lui Andrei Gruzsniczki, Quod erat demonstrandum, urmărește doi matematicieni luați în vizor de poliția secretă în România anilor 80, creând o atmosferă de nădejde reținută, frică și trădare”, se arată în prezentarea filmului.

Alături de Gruzsniczki, remarcat în trecut și pentru debutul Cealaltă Irina, au fost aleși de criticii „Variety” și Eskil Vogt, cu Blind, Noaz Deshe (White Shadow), John Michael McDonagh (Calvary), Levan Koguashvili (Blind Dates), Daniel Wolfe (Catch Me Daddy), Marianne Tardieu (Insecure), Rok Bicek (Class Enemy), Sudabeh Mortezai (Macondo), Eugenio Mira (Grand Piano).

Filmul a câștigat Premiul Special al Juriului la Festivalul Internațional de Film de la Roma și Marele Premiu Golden Taiga la International Debut Film Festival (Khanty-Mansiisk, Siberia); a fost proiectat, printre altele, la New Directors/ New Films din New York, festivalurile de la Göteborg și Vilnius și în competiția internațională TIFF 2014.

QED este produs de Velvet Moraru, prin ICONproduction, casa de producţie din spatele Autobiografiei lui Nicolae Ceauşescu.

Filmul va fi lansat la cinema în această toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here