Suntem în 1945. Germania nazistă e pe ducă, iar Aliații au pătruns adânc în teritoriul inamic. Echipajul unui tanc american, condus de sergentul Don Collier (Brad Pitt), face parte din armata care străpunge blocadă după blocadă, forțând mereu linia frontului.
Personajul lui Pitt din Fury/Furia: Eroi Anonimi e atât de cool că dă frâu liber unui cal alb pe câmpul de luptă. După ce-și împlântase, în prealabil, cuțitul în globul ocular al soldatului nazist care îl călărise. Până și colegii săi, deja greu de impresionat în ceea ce privește actele de vitejie, l-au poreclit Wardaddy, iar cel mai tânăr membru al grupului său are multe de câștigat ascultându-l: „ideile sunt pașnice, istoria e cea care e violentă”.
David Ayer și-a făcut numele ca scenarist, și apoi ca regizor, al unor filme cu polițiști macho (Training Day, Dark Blue, End of Watch), femei care gravitează în jurul lor, și dileme morale extreme. S-ar putea ca Furysă fie arta sa poetică – o viziune hiperviolentă, sumbră și spectaculoasă a celui de-Al Doilea Război Mondial. Umbrela războiului îi acoperă de această dată o parte din pornirile fetișiste afișate în recentul Sabotage -o baie de sânge cu bătaie destul de scurtă -, pentru că războiul e o treabă tare nasolă și serioasă și asta îți permite să arăți tancuri care calcă pe cadavre, și bucăți de om zburând în toate părțile.
Ce-i lipsește la capitolul profunzime și construcție narativă, Fury recuperează cu câteva interpretări bine calibrate – pe lângă Pitt, Jon Bernthal (excelent), Shia LaBeouf (lăcrămos) și Michael Peña joacă o trupă de șoc alcătuită din stereotipuri fără biografii, ce amintesc de personajele din filmele de război ce se făceau acum 40 de ani; și câteva secvențe de-a dreptul fantastice de acțiune – o înfruntare cu un tanc german pe post de atotputernic T-100 (piesă de muzeu perfect funcțională, din câte se pare), și o orgie finală de gloanțe și material pirotehnic făcută să rivalizeze cu Black Hawk Down. Între două confruntări, soldații găsesc niște timp să ia prânzul și să socializeze cu două nemțoaice, una dintre ele jucată de Anamaria Marinca.
Warporn în toată regula care face bine ce-și propune, să poarte cu mândrie stindardul jingoist american, Fury se întâmplă să fie unul dintre cele mai spectaculoase filme ale toamnei.
baiete, esti la fel de prost ca dupa interstellar, chiar daca ai vazut furia la inceput!