Comisia de rating s-a răzgândit: „Nymphomaniac” va rula în România

2
661

nymphoComisia de rating a Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) a revenit astăzi asupra deciziei de a interzice distribuţia filmului Nymphomaniac Vol. II în cinematografe.

După ce au vizionat din nou filmul lui Lars von Trier – la cererea distribuitorului Independenţa Film, care a depus o contestaţie – cei 9 membri au decis să-i acorde ratingul I.M. 18, eliminând XXX din clasificare. Decizia vine după o zi de intensă presiune mediatică, ştirea fiind preluată inclusiv în presa internaţională.

Distribuitorul filmului, Independenţa Film, urmează să primească certificatul de clasificare în cursul zilei de vineri. Potrivit Mediafax, Cristina Corciovescu a fost schimbată din funcţia de preşedinte al Comisiei de rating, fiind înlocuită cu noul membru Alexandra Greceanu. Aceasta din urmă, producătoare de film (printre altele, Milionari de weekend), a venit în locul Narcisei Tcaciuc, care nu mai face parte din comisie începând din 14 ianuarie 2014.  Cristina Corciovescu va rămâne membru simplu în comisie.

 „Nymphomaniac Vol. II”, interzis în cinematografele din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here